E Bike, actuele toekomst

De elektrische fiets is een fiets met trapondersteuning. De meeste elektrisch ondersteunde fietsen ondersteunen u tot een snelheid van 25 kilometer maar tegenwoordig anno 2013 zijn er zelfs al exemplaren met een topsnelheid van 45 kilometer. Voor een elektrische fiets heeft u geen aanvullende verzekering nodig.

Hoe zit het met de accu? De accu bepaalt de reikwijdte van de elektrische fiets. Hoe ver u kunt komen met één volledige batterijlading is afhankelijk van de gebruikte accutechniek en de maximale accu-inhoud gemeten in Wattuur. De soort accu heeft ook invloed op de levensduur van de elektrische fiets accu, deze levensduur wordt gemeten in aantal ladingen.

Wat is de actieradius? De meeste elektrische fietsen halen bij maximale snelheid al een afstand van gemiddeld 100 kilometer. Wat voor de meeste vrijetijdsfietsers natuurlijk al ruim voldoende is. Mocht u toch graag een wat groter rondje gaan rijden dan kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen de adapter mee te nemen in een tas en deze op te laden als u ergens geniet van de zon en een kopje koffie.

De aanschaf van een elektrische fiets vraagt om persoonlijke aandacht en goed advies. Wij verkopen elektrische fietsen van meerdere merken, en kunnen u dus bij aanschaf van een e-bike goed adviseren !

Meer-Fietsen heeft altijd elektrische fietsen op voorraad. Kom eens langs voor aanvullende informatie en een proefrit!